19 Απρ 2014

Έρχονται τα διόδια με το χιλιόμετρο –που θα εγκατασταθούν και τι θα πάθεις αν δεν τα πληρώσεις

Ξέρετε τι θα πάθει όποιος δεν πληρώνει τα διόδια; Θα τον κυνηγάνε όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου (τροχαία, εφορία κλπ) και όταν του πάρουν τα λεφτά από τα πρόστιμα, θα τα αποδίδουν στους παραχωρησιούχους, δηλαδή στους κατασκευαστές. Έρχονται επίσης τα διόδια με τον χιλιόμετρο. Θέλετε να μάθετε που θα εγκατασταθούν; Δείτε τη σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ… Μεγάλη Πέμπτη.

Καλό είναι πληροφορηθείτε πώς θα πληρώνετε όταν θα μπει το σύστημα με το χιλιόμετρο, σας δίνουμε όμως και τους πίνακες του «τώρα» που θα σας φανούν πολύ πιο χρήσιμοι δεδομένου ότι θα τους βρείτε μπροστά σας (και θα τους πληρώσετε).

Τις αλλαγές που έρχονται, περιγράφει υπουργική απόφαση που συνυπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Η απόφαση αναφέρει: Αποφασίζουμε την υποχρέωση εγκατάστασης ολοκληρωμένου αναλογικού συστήματος διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους αυτής άξονες: (α) Α/Κ Σιάτιστας έως το Μεθοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής, (β) Α/Κ Λαγκαδά/Σερρών έως το Μεθοριακό Σταθμό Προμαχώνα, (γ) Α/Κ Χαλάστρας έως τον Μεθοριακό Σταθμό Ευζώνων, Ώστε να εξασφαλίζεται η χρέωση των χρηστών ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση. Μετά τη σύναψη της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, το Ελληνικό Δημόσιο από 1ης Ιανουαρίου 2017, στην περίπτωση που λάβει χώρα παράνομη μη καταβολή διοδίου τέλους, θα στρέφεται κατά του χρήστη που παράνομα δεν καταβάλει το διόδιο και θα αποδίδει μετά την είσπραξη του σχετικού προστίμου το αντίτιμο του παρανόμως μη καταβληθέντος διοδίου στον παραχωρησιούχο. Μέχρι τη θέση σε λειτουργία του παραπάνω συστήματος, η καταβολή διοδίων τελών σε υφιστάμενους, κατά την έκδοση της παρούσας, σταθμούς διοδίων θα γίνεται με βάση το ισχύον σύστημα χρέωσης.


Πηγή:
http://www.fpress.gr/aytokinhto/item/15061-erhontai-ta-diodia-me-to-hiliometro-%E2%80%93poy-tha-egkatastathoyn-kai-ti-tha-patheis-an-den-ta-pliroseis