12 Σεπ 2014

Κόντρα για τα διόδια στον Μώλο

Προκαλεί και πάλι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ζητά από τοπικές αρχές της Φθιώτιδας να κάνουν τους τροχονόμους στις... νταλίκες.


Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών και τις αρχές της Φθιώτιδας με αφορμή τη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων στον Μώλο και στις Θερμοπύλες.

Χθες ο Μ. Χρυσοχοΐδης έστειλε επιστολή προς τον περιφερειάρχη Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, Κ. Μπακογιάννη, τους δημάρχους Λοκρών, Λαμίας, Στυλίδας και Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, το αρχηγείο της αστυνομίας και την τοπική διοίκηση της τροχαίας ζητώντας τους να πάρουν μέτρα ώστε να μη διέρχονται νταλίκες μέσα από κατοικημένες περιοχές, παραβιάζοντας τις απαγορευτικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί.


Η επιστολή κοινοποιείται και προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, καλώντας τον να ασκήσει «τις κατά την κρίση του νόμιμες ενέργειες» εναντίον όσων δεν φροντίζουν για την τήρηση των μέτρων.

Είχε προηγηθεί άλλη επιστολή στις 12 Αυγούστου, καθώς ο υπουργός υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι αντιδρούν και οργανώνουν κινητοποιήσεις κατά των νέων διοδίων για «μικροσυμφέροντα». Θεωρεί ότι με τη λειτουργία των πλευρικών σταθμών οι οδηγοί δεν έχουν κίνητρα να κινούνται στους παράδρομους και έτι δεν σταματούν στα καταστήματα της περιοχής, που χάνουν πελάτες!

Στη δεύτερη επιστολή του, ο υπουργός Υποδομών χαρακτηρίζει παράνομη τη διέλευση βαρέων οχημάτων από το τοπικό οδικό δίκτυο οικισμών και ζητά από τις τοπικές αρχές να προχωρήσουν «σε όλες τις από τον νόμο επιβαλλόμενες ενέργειες για την οριστική παύση του φαινομένου, που παραβιάζει κατάφωρα τη νομιμότητα, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων πολιτών, υποβαθμίζει το περιβάλλον και φθείρει τις υποδομές απαιτώντας στη συνέχεια υψηλά κόστη αποκατάστασης».


Πηγή:
http://www.efsyn.gr/?p=233390