30 Σεπ 2014

Διόδια που κλείνουν τη δίοδο

Σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Λαμίας και σε «άνοιγμα» των μετωπικών διοδίων του Μώλου προχώρησαν χθες εκπρόσωποι φορέων και πολίτες της Φθιώτιδας ζητώντας να δοθεί ένα τέλος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πληθώρα σταθμών διοδίων που λειτουργούν στην περιοχή.

Ζωσμένοι από παντού

Αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, επαγγελματικών οργανώσεων, κομμάτων αλλά και απλοί πολίτες της Φθιώτιδας επιχειρούν να αναθερμάνουν το κίνημα κατά των διοδίων καθώς ο νομός έχει κατακλυστεί κυριολεκτικά από σταθμούς τόσο μετωπικούς όσο και πλευρικούς. Μάλιστα οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων, εκτός από το δυσβάσταχτο κόστος της μετακίνησης στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, αντιδρούν και για την έλλειψη ασφάλειας που χαρακτηρίζει το δευτερεύον οδικό δίκτυο στο οποίο έχει μετατοπιστεί το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας και κυρίως των φορτηγών οχημάτων.

Ηδη, εντός των ορίων της Φθιώτιδας λειτουργούν τρεις μετωπικοί σταθμοί διοδίων, αρκετοί πλευρικοί από τη Λοκρίδα μέχρι την ανατολική Φθιώτιδα, ενώ ετοιμάζεται ένας ακόμη μετωπικός ανάμεσα σε Λαμία και Στυλίδα. Συνέπεια αυτού είναι το μεγάλο κόστος, ακόμη και για τις κοντινές μετακινήσεις, για τους κατοίκους της περιοχής.

Ο «ανεκδιήγητος»

Ο δήμαρχος Λαμιέων Ν. Σταυρογιάννης απαντώντας στις έμμεσες αιχμές του Μ. Χρυσοχοΐδη «για κάποιους που αντιδρούν ενώ ψήφισαν τα διόδια και τις συμβάσεις το 2007» χαρακτηρίζει τον υπουργό Υποδομών «ανεκδιήγητο, που προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών της Φθιώτιδας με τα κραυγαλέα ψέματα που διακινεί».

Να σημειωθεί ότι στις χθεσινές κινητοποιήσεις συμμετείχε και ο βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. Δημήτρης Μπριάνης, ο οποίος κράτησε αποστάσεις από τον κ. Χρυσοχοΐδη χαρακτηρίζοντας το θέμα των διοδίων «κοινωνικό πρόβλημα» και προσδιόρισε πως θα ζητήσει την παρέμβαση της ηγεσίας του κόμματός του.


Πηγή:
http://www.efsyn.gr/?p=239191