25 Οκτ 2014

Ερωτήματα Μ. Χαρακόπουλου για τη μετακίνηση των διοδίων Μοσχοχωρίου

Μετά τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο» ότι, η κοινοπραξία δεν προτίθεται να μετακινήσει τα Διόδια Μοσχοχωρίου προς Αθήνα, παρά το ότι αυτό της έχει ζητηθεί από τον αρμόδιο υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, -όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε σε πρόσφατη συνάντηση για τον Ε-65 βουλευτές της Θεσσαλίας-, ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, που είχε θέσει και το θέμα, επανέρχεται στο ζήτημα με σχετική ερώτησή.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας ερωτά τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «τι ενέργειες έχουν γίνει εκ μέρους του υπουργείου σας προς τον παραχωρησιούχο ώστε να προωθηθεί άμεσα η αναγκαία μεταφορά των διοδίων Μοσχοχωρίου προς Αθήνα, η λειτουργία των οποίων στο συγκεκριμένο σημείο αναγνωρίσατε και εσείς ότι συνιστά πρόβλημα».
Ο κ. Χαρακόπουλος στην ερώτησή του αναφέρει ότι «το πρόβλημα με τη λειτουργία των διοδίων Μοσχοχωρίου είναι γνωστό και το έχουμε θέσει υπ’ όψιν σας κατ’ επανάληψιν. Στην πλέον πρόσφατη συνάντηση που είχατε με βουλευτές και της Θεσσαλίας (21.10.14) για τα έργα του Ε-65, είχα την ευκαιρία να σας θέσω εκ νέου το ζήτημα καθώς και το αίτημα των κατοίκων της περιοχής για την αδήριτη αναγκαιότητα μεταφοράς των συγκεκριμένων διοδίων». Και προσθέτει ότι «εκ μέρους σας υπήρξε αναγνώριση του υφιστάμενου ζητήματος και η ενημέρωση ότι το Υπουργείο Υποδομών είχε ήδη ζητήσει από τον παραχωρησιούχο τη μετακίνηση του σταθμού των διοδίων Μοσχοχωρίου προς την Αθήνα». 
Παρ’ όλα αυτά, όπως υπογραμμίζει ο Θεσσαλός πολιτικός, «στον τοπικό τύπο (εφημερίδα «Ελευθερία», 24.10.14) δημοσιεύθηκαν δηλώσεις του γενικού διευθυντή της κοινοπραξίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο» κ. Δημ. Γκατσώνη, ο οποίος αν και λέει ότι “υπήρξε ευρύτερη συζήτηση με την ηγεσία του υπουργείου σχετικά με τα διόδια συνολικά, όπου αναφέρθηκε και η συγκεκριμένη πρόταση”, ωστόσο σημειώνει ότι “ δεν έχει επισήμως κατατεθεί στην εταιρεία ανάλογο αίτημα από το υπουργείο”. Επιπλέον, ο κ. Γκατσώνης φέρεται να αποκλείει, σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο της μεταφοράς του σταθμού των διοδίων, “λόγω πρακτικών και οικονομικών ζητημάτων”».