12 Δεκ 2014

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής: Ομόφωνο "όχι" στα διόδια της ΒΑ Αττικής

Την κατηγορηματική του αντίθεση στην τοποθέτηση πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο που δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με τους παραχωρησιούχους εργολάβους εξέφρασε σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, συντασσόμενο πλήρως με τους δήμους και τα κινήματα πολιτών της Βορειοανατολικής Αττικής.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των δημάρχων Διονύσου, Δ. Ζαμάνη, Κηφισιάς, Γ. Θωμάκου, και Ωρωπού, Θ. Ρούσση, εγκρίθηκε απόφαση της πλειοψηφίας που ζητεί από την κυβέρνηση όχι μόνο να μην προχωρήσει στη δημιουργία και νέων πλευρικών σταθμών διοδίων, αλλά να καταργήσει και τους υπάρχοντες, που έχουν ως αποτέλεσμα τον οικονομικό και κοινωνικό στραγγαλισμό της Βορειοανατολικής Αττικής. Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν επιχειρήματα που καθιστούν επιβεβλημένη την κατάργηση των υφιστάμενων σταθμών διοδίων, όπως είναι η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται καθημερινά οι κάτοικοι των παραπάνω δήμων και της ΒΑ Αττικής γενικότερα, αλλά και όλοι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου που εργάζονται στις περιοχές αυτές και χρησιμοποιούν αυτοκίνητο για τη μετακίνησή τους, καθώς και η κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται σε παράδρομους της εθνικής οδού, και προκαλεί απίστευτη ταλαιπωρία σε όσους αναγκάζονται να τους χρησιμοποιούν, παράλληλα τους εκθέτει σε σοβαρό κίνδυνο.

Το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί από την προγραμματισμένη κατασκευή νέων σταθμών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο, καθώς όπως εξήγησαν οι δήμαρχοι, τεράστιος όγκος αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και σημαντικός αριθμός βαρέων οχημάτων, θα χρησιμοποιεί το αστικό τους δίκτυο προκειμένου να γλυτώνει το αβάστακτο κόστος των διοδίων. Οι τρεις δήμαρχοι, από την πλευρά τους, προανήγγειλαν δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων και κάλεσαν την Περιφέρεια Αττικής να σταθεί στο πλευρό τους στηρίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στην εργολαβική πολιτική της κυβέρνησης.


Πηγή:
http://www.avgi.gr/article/5132632/perifereiako-sumboulio-attikis-omofono-oxi-sta-diodia-tis-ba-attikis