30 Σεπ 2014

Διόδια που κλείνουν τη δίοδο

Σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Λαμίας και σε «άνοιγμα» των μετωπικών διοδίων του Μώλου προχώρησαν χθες εκπρόσωποι φορέων και πολίτες της Φθιώτιδας ζητώντας να δοθεί ένα τέλος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πληθώρα σταθμών διοδίων που λειτουργούν στην περιοχή.

Ζωσμένοι από παντού

Αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, επαγγελματικών οργανώσεων, κομμάτων αλλά και απλοί πολίτες της Φθιώτιδας επιχειρούν να αναθερμάνουν το κίνημα κατά των διοδίων καθώς ο νομός έχει κατακλυστεί κυριολεκτικά από σταθμούς τόσο μετωπικούς όσο και πλευρικούς. Μάλιστα οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων, εκτός από το δυσβάσταχτο κόστος της μετακίνησης στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, αντιδρούν και για την έλλειψη ασφάλειας που χαρακτηρίζει το δευτερεύον οδικό δίκτυο στο οποίο έχει μετατοπιστεί το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας και κυρίως των φορτηγών οχημάτων.

Ηδη, εντός των ορίων της Φθιώτιδας λειτουργούν τρεις μετωπικοί σταθμοί διοδίων, αρκετοί πλευρικοί από τη Λοκρίδα μέχρι την ανατολική Φθιώτιδα, ενώ ετοιμάζεται ένας ακόμη μετωπικός ανάμεσα σε Λαμία και Στυλίδα. Συνέπεια αυτού είναι το μεγάλο κόστος, ακόμη και για τις κοντινές μετακινήσεις, για τους κατοίκους της περιοχής.

Ο «ανεκδιήγητος»

Ο δήμαρχος Λαμιέων Ν. Σταυρογιάννης απαντώντας στις έμμεσες αιχμές του Μ. Χρυσοχοΐδη «για κάποιους που αντιδρούν ενώ ψήφισαν τα διόδια και τις συμβάσεις το 2007» χαρακτηρίζει τον υπουργό Υποδομών «ανεκδιήγητο, που προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών της Φθιώτιδας με τα κραυγαλέα ψέματα που διακινεί».

Να σημειωθεί ότι στις χθεσινές κινητοποιήσεις συμμετείχε και ο βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. Δημήτρης Μπριάνης, ο οποίος κράτησε αποστάσεις από τον κ. Χρυσοχοΐδη χαρακτηρίζοντας το θέμα των διοδίων «κοινωνικό πρόβλημα» και προσδιόρισε πως θα ζητήσει την παρέμβαση της ηγεσίας του κόμματός του.


Πηγή:
http://www.efsyn.gr/?p=239191

Παραίτηση-έκπληξη στην υπό αποκρατικοποίηση Εγνατία Οδό

Έντονους ψιθύρους προκάλεσε και σε πολιτικό επίπεδο η αιφνίδια παραίτηση του προέδρου της Εγνατίας Οδού Πάρι Σαββαίδη, την οποία ο ίδιος ανακοίνωσε την Τρίτη στους εργαζομένους της εταιρείας.

Η παραίτηση – έκπληξη έρχεται λίγο καιρό μετά τις αυστηρές συστάσεις της Τρόικα προς την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση της Εγνατίας. Αποκρατικοποίηση που κολλούσε, μεταξύ άλλων και στην διαμάχη της εταιρείας με την Τράπεζα Πειραιώς σε ότι αφορά την δανειακή σύμβαση που είχε υπογραφεί.
Η διοίκηση της Εγνατίας υπό τον κ. Σαββαίδη διαφωνούσε με την πρόταση διαιτησίας του ΤΑΙΠΕΔ.

Η υπόθεση εκκρεμεί εδώ και δυο χρόνια σχεδόν και αφορά το δάνειο 250 εκ. ευρώ που έλαβε το 2006 η Εγνατία Οδός, με ενέχυρο τα διόδια και χωρίς εγγύηση του δημοσίου. Όμως τα διόδια δεν μπήκαν έως το 2010 όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί, η Τράπεζα κατήγγειλε το δάνειο και η Εγνατία, με δικαστική απόφαση, υποχρεώθηκε να μεταφέρει τα έσοδα απο τα διόδια που μπήκαν αργότερα, κατευθείαν στην τράπεζα. Το 2013, εισέπραξε από τα διόδια της Εγνατίας Οδού, περίπου 45 εκατ. ευρώ.

Η Εγνατία υποστηρίζει ότι οφείλει άλλα 190 εκατ. ευρώ ενώ η Τράπεζα ζητεί τόκους υπερημερίας και απαιτεί εξόφληση 215 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σαββαίδης είπε ότι ενημέρωσε απο την περασμένη εβδομάδα την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών κι ότι η παραίτηση του έγινε για προσωπικούς λόγους άλλα όπως ανέφερε με νόημα, ο πρόεδρος των εργαζομένων της Εγνατίας κ. Σημαιοφορίδης, «δεν αποκλείεται να συνδέεται με άλλους λόγους».

Η ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση για την κυβέρνηση που πρέπει έως το τέλος της χρονιάς να έχει προχωρήσει τις διαδικασίες.


Πηγή:
http://www.rizopoulospost.com/paraithsh-ekplhksh-sthn-ypo-apokratik/

29 Σεπ 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα διόδια στη Λαμία

Στις δύο το μεσημέρι της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της Λαμίας έγινε λόγος για την ασφυκτική κατάσταση που δημιουργούν τόσο τα μετωπικά διόδια, όσο και τα πλευρικά, ενώ σημείωσαν ακόμα την έλλειψη παραδρόμων για την τοπική κυκλοφορία.

Την αντίθεσή τους στη λειτουργία των πολλαπλών διοδίων, μετωπικών και πλευρικών γύρω από την πόλη της Λαμίας, κατέθεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εκπρόσωποι φορέων, οργανώσεων και κατοίκων της περιοχής.

Στις δύο το μεσημέρι της Δευτέρας, εξελίχθηκε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λαμίας με πρωτοβουλία του δήμου Λαμίας, των εκπροσώπων, των επαγγελματιών και βιοτεχνών, της εκκλησίας αλλά και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Παρόντες ήταν και οι περισσότεροι δήμαρχοι από ολόκληρη την περιοχή οι οποίοι δήλωσαν την αντίθεσή τους σε αυτό που εξελίσσεται, καθώς τα πλευρικά διόδια μπαίνουν πλέον σε όλες τις περιοχές, ενώ όπως ανακοινώθηκε, αρχίζουν αυτές τις μέρες οι εργασίες εγκατάστασης και για ένα σταθμό μετωπικών διοδίων μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας, στο 216ο χλμ της ΝΕΟ Λαμίας-Λάρισας.

Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι φορέων, έκαναν λόγο για ασφυκτική κατάσταση που δημιουργούν τόσο τα μετωπικά διόδια, όσο και τα πλευρικά, που αρχίζουν να λειτουργούν στην περιοχή και δημιουργούν αξεπέραστα προβλήματα στην τοπική κυκλοφορία και στην κίνηση μεταξύ των περιοχών του νομού, ενώ σημείωσαν ακόμα την έλλειψη παραδρόμων για την τοπική κυκλοφορία.

Όπως υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι των φορέων, το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας έχει πλέον εκτραπεί στο παλιό εθνικό δίκτυο Λαμίας-Αθήνας, το οποίο διέρχεται μέσα από κατοικημένες περιοχές και όπως διαπιστώνουν, αυτό το δίκτυο σηκώνει πλέον το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς κυκλοφορίας καθώς φορτηγά αυτοκίνητα αποφεύγουν την Εθνική οδό λόγω των διοδίων.


Οι ομιλητές υπογράμμισαν επίσης πως «αν δύο γενιές της περιοχής αγωνίστηκαν για το πέταλο του Μαλιακού και να σταματήσει η εκατόμβη των θυμάτων, άλλες τόσες γενιές θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να μη χάνονται ζωές στο πέταλο των παραδρόμων και των ξεπερασμένων από το μεταπόλεμο δρόμων… που σήμερα σηκώνουν το βάρος της κυκλοφορίας».

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπογραμμίστηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ότι αναμένονται κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα, χωρίς όμως να προσδιοριστεί ο χαρακτήρας τους.

Τέλος, αξιζει να σημειωθεί, ότι εκπρόσωποι φορέων, δήμαρχοι και ο δήμαρχος Λαμίας, πριν τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λαμίας, οργάνωσαν διαμαρτυρία στα μετωπικά διόδια της Αγίας Τριάδας σηκώνοντας συμβολικά τις μπάρες, ενώ μετά την συγκέντρωση, μια ομάδα εκπροσώπων φορέων, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Λαμίας κ. Σταυρογιάννης, επανήλθαν στα πλευρικά διόδια του Μπράλου ανοίγοντας τις μπάρες για περισσότερο από μία ώρα.


Πηγή:
http://www.efsyn.gr/?p=239063

27 Σεπ 2014

Άναψε φωτιές η πρόταση για διόδια στην Κρήτη

Διχάζει, προβληματίζει, ανάβει φωτιές και πυροδοτεί έντονους διαξιφισμούς το σενάριο των διοδίων στην Κρήτη! Η πρόταση- “βόμβα” του ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη για την πλήρη ανακατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα μέσω συνδυασμού χρηματοδότησης ευρωπαϊκής, ιδιωτικής εμπλοκής και διοδίων, άναψε τη θρυαλλίδα της αντιπαράθεσης, αφού σε αυτήν τη χρονική στιγμή καταγράφονται 3 διαφορετικές τάσεις και απόψεις!

Υπάρχει η ξεκάθαρη άποψη, αυτή του Μανόλη Κεφαλογιάννη, με την οποία ταυτίζονται εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Αρχών όπως ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γρηγόρης Ροκαδάκης και ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης. Η άποψη δηλαδή πως χωρίς συγχρηματοδότηση και διόδια δεν είναι ρεαλιστικά εφικτή η πλήρης ανακατασκευή του ΒΟΑΚ και πως ουσιαστικά θα παραπεμφθεί στις… καλένδες.


Υπάρχει η αντίθετη θέση, αυτή των Κρητών βουλευτών της αντιπολίτευσης και αυτοδιοικητικών, όπως ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που δηλώνουν κατηγορηματικά ενάντιοι στα διόδια, ενώ υπάρχει και μια τρίτη, ενδιάμεση τάση, στην οποία ανήκουν και βουλευτές της Ν.Δ. στο νησί, που δηλώνουν ανοιχτοί στα διόδια. Διατηρούν, ωστόσο, στάση αναμονής, περιμένοντας να δουν μια τεκμηριωμένη οικονομοτεχνική μελέτη για να ανοίξουν ξεκάθαρα τα χαρτιά τους επί του “καυτού” θέματος των διοδίων.

Το σίγουρο, όπως φαίνεται και από τις σχετικές δηλώσεις και τοποθετήσεις τοπικών πολιτικών προσώπων και φορέων, είναι πως το θέμα των διοδίων καίει. Και αποτελεί επίμαχο σημείο τριβής για σφοδρή αντιπαράθεση. Οι δηλώσεις του Μανόλη Κεφαλογιάννη στο προχθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV” και τα “καρφιά” του περί λαϊκιστών έδωσαν το σύνθημα και η διαμάχη για το αν θα πρέπει να επιβληθούν διόδια στην Κρήτη για να κατασκευαστεί ο πολύπαθος ΒΟΑΚ ξεκίνησε για τα καλά. Μια διαμάχη όπου οι μεν υπέρμαχοι των διοδίων – ως αναγκαστική για τους ίδιους λύση για να αποκτήσει επιτέλους η Κρήτη ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο – κατηγορούν ευθέως τους φανατικούς πολέμιους των διοδίων ως λαϊκιστές και δημαγωγούς! Οι δε πολέμιοι των διοδίων κάνουν λόγο για θέσεις και προτάσεις που προκαλούν το κοινωνικό αίσθημα εν μέσω κρίσης!

Το γαϊτανάκι

Ιδού το γαϊτανάκι των διαφορετικών, αντικρουόμενων χθεσινών τοποθετήσεων στον απόηχο της πρότασης- “βόμβας” του Μανόλη Κεφαλογιάννη: «Πρέπει επιτέλους να προχωρήσει αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο. Λοιπόν, θα υπάρχουν διόδια και στην Κρήτη. Όπως υπάρχουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αλλά τα διόδια που θα πληρώσουμε εμείς, ως πολίτες της Κρήτης, θα είναι πολύ μικρότερα, υποπολλαπλάσια της αξίας του έργου. Λοιπόν, είμαι υπέρ του να γίνει το έργο και με διόδια. Διότι το έργο θα προσφέρει ασφάλεια και ανάπτυξη», ήταν η άποψη που εξέφρασε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. στο δελτίο ειδήσεων της “ΚΡHTH TV”.

Στ. Αρναουτάκης

Άμεση ήταν η απάντηση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, που δήλωσε: «Η θέση η δική μας εξαρχής είναι εναντίον των διοδίων. Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε. Διότι υπάρχουν τρόποι να χρηματοδοτηθεί η ανακατασκευή του ΒΟΑΚ, να γίνει ως δημόσιο έργο. Πρέπει να καταλάβουν οι εκάστοτε υπεύθυνοι πως και η Κρήτη ανήκει στην Ελλάδα. Και δικαιούται να πάρει τα μεγάλα αυτά αναπτυξιακά έργα».

Μ. Κριτσωτάκης

Σκληρή γλώσσα, με φόντο την πρόταση του κ. Κεφαλογιάννη, χρησιμοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, που ανέφερε: «Σε μια συγκυρία, σε μια χρονική στιγμή που η κοινωνία στενάζει, και που το 30% μιας καθημαγμένης κοινωνίας μαστίζεται από ανεργία και δεν υπάρχουν χρήματα, ε αυτό πια είναι πρόκληση!.. Στην αντίπερα όχθη, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης τάχθηκε ανοιχτά και ξεκάθαρα στο πλευρό του Μανόλη Κεφαλογιάννη, λέγοντας αφοπλιστικά: «Θέλουμε δρόμο της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ για μια εθνική οδό σύγχρονη σε όλο το μήκος της, ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο τύπου Εγνατίας; Μόνο με συμμετοχή θα γίνει αυτό. Δε χωρά άλλη κουβέντα».

21 Σεπ 2014

Δίνουν τα διόδια της Εγνατίας στους μεγαλοεργολάβους με φωτογραφικό διαγωνισμό

> Ξεπουλούν τον μοναδικό ελληνικό δημόσιο και ολοκληρωμένο κατασκευαστικά αυτοκινητόδρομο, με τον τεράστιο στρατηγικό, εθνικό και αναπτυξιακό ρόλο για όλη την Βόρειο Ελλάδα.

> Ο ρόλος Χρυσοχοΐδη και τα... προσόντα των υποψηφίων



Νέα στοιχεία για τη δράση μεγαλοεργολάβων και κράτους φέρνει στο φως το Newsbomb.gr αποκαλύπτοντας “ύποπτους” διαγωνισμούς για την τοποθέτηση διοδίων.

Σήμερα αναδεικνύουμε τον “φωτογραφικό” διαγωνισμό για τα διόδια της Εγνατίας οδού που παρά το γεγονός ότι αποτελεί τον μοναδικό ελληνικό δημόσιο και ολοκληρωμένο κατασκευαστικά αυτοκινητόδρομο, τον ξεπουλούν σε εγχώριους και ξένους μεγαλοεργολάβους.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...

Η διοίκηση της Εγνατίας οδού προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση σε ιδιώτη των υπηρεσιών λειτουργίας και υποστήριξης των σταθμών διοδίων.

Ο λόγος; λήγει στο τέλος του έτους η σύμβαση με την εταιρεία «Αττικές Διαδρομές», η οποία διαχειρίζεται σήμερα τους σταθμούς διοδίων στον οδικό άξονα.

Σημειώνεται πως σήμερα λειτουργούν οκτώ σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό και ειδικότερα, στα Μάλγαρα, στην Τύρια (περιοχή Παραμυθιάς Θεσπρωτίας), στο Μαλακάσι (περιοχή Μετσόβου), στον Πολύμυλο Κοζάνης, στην Ανάληψη (περιοχή Λαγκαδά), στη Μουσθένη Καβάλας, στον Ίασμο Κομοτηνής και στο Άκτιο (πρώην ΤΕΟ).

Η... βιαστική τροπολογία Χρυσοχοΐδη

Τον περασμένο χειμώνα, ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φρόντισε να περάσει κατεπείγουσα τροπολογία με την οποία θα επιτρέπεται η τοποθέτηση διοδίων από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο, συμπεριλαμβανομένων και των κάθετων αξόνων για όλες τις κατηγορίες οχημάτων.

Βιαζόταν μάλιστα τόσο πολύ να περάσει την τροπολογία που την συμπεριέλαβε σε νομοσχέδιο που αφορούσε άσχετα θέματα.

Η βιασύνη του υπουργού δεν οφείλεται, όπως ακούγεται, στο ενδιαφέρον του για το δημόσιο συμφέρον αλλά για την εξυπηρέτηση των μεγαλοεργολάβων που διαχειρίζονται τους σταθμούς διοδίων πανελλαδικά.

Η Εγνατία Οδός λοιπόν, παρ’ ότι κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου ως δημόσιο έργο, αναμένεται να πωληθεί σε ιδιώτες μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, με τους 20 συνολικά σταθμούς διοδίων που θα κατασκευαστούν ως «προίκα» για να αισχροκερδούν με ακόμα έναν τρόπο οι “γνωστοί” μεγαλοεργολάβοι σε βάρος των Ελλήνων.

Μα, θα μου πείτε, πώς είσαι σίγουρος ότι θα δοθούν τα διόδια στους “γνωστούς” μεγαλοεργολάβους;

Αρκεί μια ματιά στις προϋποθέσεις για να μπορεί κάποιος να μπει στον διαγωνισμό και θα καταλάβει για ποιες εταιρείες μιλάμε.

Ποια είναι τα απαιτούμενα προσόντα του αναδόχου;

Όπως αναφέρεται στο κείμενο του διαγωνισμού, ο ανάδοχος, που θα πρέπει να καταβάλλει εγγύηση ύψους 960.000 ευρώ, θα κριθεί από την οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια αλλά και την τεχνική του ικανότητα.

Ως απαιτούμενα προσόντα του αναδόχου ορίζονται:
  • η χρηματοοικονομική επάρκεια, καθώς θα πρέπει να έχει μέσο όρο ετήσιου κύκλου εργασιών τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ για τις χρήσεις 2011-2013
  • τραπεζικές βεβαιώσεις συνολικής ευχέρειας τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ και
  • προηγούμενη τριετή εμπειρία σε υπηρεσίες που αφορούν στην λειτουργία τουλάχιστον 30 λωρίδων κυκλοφορίας ανά έτος.
Στην Ελλάδα μόνο συγκεκριμένες εταιρείες - κολοσσοί μπορούν να “παίξουν” σε αυτό τον διαγωνισμό και μεγάλες ετιαρείς του εξωτερικού.

Αλήθεια, γιατί τον ξεπουλάνε; Τι συμφέρον έχει το ελληνικό κράτος να δώσει ένα τόσο μέγαλο έργο στα χέρια ιδιωτών;

Στο “σφυρί”...

H Εγνατία Οδός, αποτελεί τον μοναδικό ελληνικό δημόσιο και ολοκληρωμένο κατασκευαστικά αυτοκινητόδρομο, με τον τεράστιο στρατηγικό, εθνικό και αναπτυξιακό ρόλο για όλη την Βόρειο Ελλάδα.

Κατασκευάστηκε αποκλειστικά με χρήματα του ελληνικού λαού και κοινοτικές χρηματοδοτήσεις. Σήμερα τον ξεπουλούν στους εγχώριους και ξένους μεγαλοεργολάβους – δήθεν επενδυτές.

Για να γίνει το ξεπούλημα πιο προσοδοφόρο και....ελκυστικό για τους ιδιώτες «επενδυτές», το προικοδοτούν και με τους σημαντικότερους κάθετους άξονές της, που την συνδέουν με τα σύνορα της Βαλκανικής (Δερβένι-Σέρρες-Προμαχώνας, Σιάτιστα-Καστοριά - Κρυσταλλοπηγή και Χαλάστρα-Έυζωνοι).

Με αυτό τον απαράδεκτο σχεδιασμό, όλοι οι κύριοι άξονες της Βορείου Ελλάδας και ειδικά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας θα είναι ιδιωτικοποιημένοι και ΄΄φορτωμένοι΄΄ με διόδια πολύ υψηλού τιμήματος για τους πολίτες!

Παράλληλα, τα δημόσια ταμεία θα στερηθούν περισσότερα από 2 δισ. Ευρώ σε χρονικό ορίζοντα 40ετίας της προβλεπόμενης παραχώρησης.

Με αυτά τα έσοδα, θα μπορούσε να συντηρείται μεγάλο μέρος του εθνικού και επαρχιακού δικτύου όλης της χώρας, που αυτή την στιγμή έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και ρημάζει ελλείψει κονδυλίων.

Αλλά ποιος να σκεφτεί αυτά; οι μεγαλοεργολάβοι να πλουτίζουν και όλα τα άλλα ας ρημάξουν...


Πηγή:
http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/497306/dinoyn-ta-diodia-tis-egnatias-stoys-megaloergolavoys-me-fotografiko-diagonismo

19 Σεπ 2014

Μ. Κεφαλογιάννης: Να μπουν διόδια για να γίνει ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ)!

Την κουβέντα για τα διόδια άνοιξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος μιλώντας από τις Βρυξέλλες στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης Creta ξεκαθάρισε πως μόνο με τέτοιου τύπου χρηματοδότηση θα φτιαχτεί ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος στην Κρήτη.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως η προοπτική αυτή δεν αποτελεί πρόταση της κυβέρνησης, αλλά δική του, ωστόσο ουσιαστικά την χαρακτήρισε ως μονόδρομο για να μπει τέλος στο θέμα της κατασκευής του ΒΟΑΚ.

Συγκεκριμένα ο Ηρακλειώτης ευρωβουλευτής δήλωσε:

"Δεν έχει συζητηθεί στην κυβέρνηση είναι όμως μία πρόταση που σας κάνω πολύ ανοιχτά. Τα διόδια βέβαια της Κρήτης δεν θα φθάσουν για να χρηματοδοτήσουν το έργο."


Πηγή:
http://www.prismanews.gr/index.php/crete/item/86104-m-kefalogiannis-na-boun-diodia-gia-na-ginei-o-voak

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει πάρει το πάνω χέρι στη διοίκηση της Εγνατίας Οδού

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν παρέμβαση σε βάρος των συμφερόντων της εταιρείας
Οι εργαζόμενοι της Εγνατίας Οδού ΑΕ αντιδρούν στην ωμή παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ στη διοίκηση της εταιρείας και καταγγέλλουν ενέργειες που είναι σε βάρος των συμφερόντων της και των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου.

Σε σχετική ανακοίνωση ζητούν από την κυβέρνηση να βάλει φρένο στην παρέμβαση αυτή, να προχωρήσει στη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την πρόσληψη γενικού διευθυντή όπως και στη κατάρτιση νέου οργανογράμματος με κριτήρια που θα εξυπηρετούν την τεχνική της λειτουργία και όχι τους στόχους του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως υποστηρίζεται από το Σύλλογο εργαζομένων, το ΤΑΙΠΕΔ, μετά και την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας, έχει ουσιαστικά τη δυνατότητα να παραγκωνίσει πλήρως το αρμόδιο υπουργείο, το Υποδομών. Το Ταμείο συνεχίζει να πιέζει για την λειτουργία μετωπικών σταθμών  διοδίων στην Εγνατία Οδό, παρά το γεγονός ότι τοΥΠΙΜΕΔΥ έχει αποφασίσει για ηλεκτρονικούς σταθμούς που αποτελούν και το μόνο δίκαιο σύστημα χρέωσης για τους χρήστες.

Πέραν αυτού, το ΤΑΙΠΕΔ ενεργεί σε βάρος των συμφερόντων της ΕΟΑΕ, καθώς πιέζει για να υπαναχωρήσει στην υπόθεση της αντιδικίας με την Τράπεζα Πειραιώς, για το υπόλοιπο του δανείου του 1,1 δισ. ευρώ

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα εντάθηκε με ωμό για την αυτοτέλεια και την ακεραιότητα της εταιρείας τρόπο η παρέμβαση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου να προωθήσει επιλογές που σε καμία περίπτωση δεν είναι προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

«Πίεζε και πιέζει ακόμη για υπαναχώρηση της Εγνατίας Οδός ΑΕ από τα δικαιώματά της ως αντιδίκου με την Τράπεζα Πειραιώς σε ότι αφορά στην αποπληρωμή του τελευταίου τμήματος του δανείου που είχε συνάψει με την τελευταία. Ζητάει να συμφωνήσει με τις απαράδεκτες απαιτήσεις της Τράπεζας που θέλει πολλά εκατομμύρια ευρώ παραπάνω από τα 165 περίπου που πραγματικά οφείλει η εταιρεία, αποπληρώνοντας αρχικά δάνεια συνολικού ύψους 1,1 δις που είχαν συναφθεί για την ολοκλήρωση της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου. Στη συνέχεια, σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από αυτή του ΥΠΙΜΕΔΥ και κατ’επιταγή της τρόικας, επιδιώκει τη λειτουργία μετωπικών σταθμών και όχι ηλεκτρονικών διοδίων, του μόνου συστήματος δίκαιης χρέωσης των χρηστών της οδού.

Oμοσπονδίες φορτηγών ΔΧ: «κ. Χρυσοχοϊδη, οι μεταφορείς δεν είναι δολοφόνοι»

Ρήξη στις σχέσεις μεταξύ των ιδιοκτητών φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Οι ομοσπονδίες ιδιοκτητών ΦΔΧ, όπως ΠΣΧEΜ, ΠΟΕΜΙΦΑ, ΟΦΑΒΕ, ομοσπονδία Θεσσαλίας, Κεντρικής Στερεάς και Δυτ. Μακεδονίας, ομοσπονδία 531/70 και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, σε κοινή τους επιστολή, επικρίνουν τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών για την απαγόρευση διέλευσης φορτηγών στην Φθιώτιδα, αλλά και την γενικότερη στάση του, στο θέμα των διοδίων. 

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Μεταφορών, στο γράμμα που έστειλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Φθιώτιδας, για την «παράνομη» διέλευση βαρέων οχημάτων, από το τοπικό οδικό δίκτυο οικισμών, πόλεων και γενικότερα κατοικημένων περιοχών, τους παρουσιάζει ως «δολοφόνους, με την αναφορά ότι, οι νταλίκες που κυκλοφορούν στους οικισμούς, σκοτώνουν μικρά παιδιά, απειλώντας αιρετούς δημάρχους και περιφερειάρχες».

Παράλληλα, οι ομοσπονδίες φορτηγών ΔΧ καταγγέλλουν τον υπουργό Μεταφορών ότι εξυπηρετεί, ουσιαστικά, τα συμφέροντα των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητοδρόμους, αφού ουδέποτε υπήρξε ουσιαστική διαπραγμάτευση για μείωση διοδίων.


Περισσότερα:
http://www.metaforespress.gr/logistics/item/8875-idioktites-fortigon-dx-k-xrysoxoidi-oi-metaforeis-den-einai-dolofonoi.html

Λιόλιος κατά Χρυσοχοΐδη: Είναι ψεύτης και υπηρέτης μεγαλοεργολάβων

«Θα τον πάρουν με τις ντομάτες αν έρθει στη Φθιώτιδα» είπε ο δήμαρχος Λοκρών

Σφοδρή επίθεση κατά του Υπουργού υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξαπέλυσε ο δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος.

Αφορμή στάθηκαν οι αιτιάσεις του υπουργού ότι η διέλευση των φορτηγών από το χωρίο Προσκυνά και την Τραγάνα συνεχίζεται επειδή οι τοπικοί παράγοντες θέλουν να δουλεύουν τα καφενεία και οι ταβέρνες των χωριών.

«Είναι θρασύδειλος και ψεύτης ο υπουργός, υπηρέτης των μεγαλοεργολάβων και δεν τολμάει να εμφανισθεί ενώπιον του λαού της Λοκρίδας γιατί θα τον πάρουν με τις ντομάτες ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Λιόλιος αιτιολογώντας τα λεγόμενά του: Είναι ψεύτης γιατί η αυτοδιοίκηση έχει από μόνη της απαγορεύσει την διέλευση μεγάλων οχημάτων από τα χωριά αλλά αυτό δεν εφαρμόζεται γιατί δεν υπάρχει η ανάλογη αστυνόμευση.

Μπορεί όμως το θέμα να λυθεί αν ο κ.Χρυσοχοΐδης έδινε λύση στο θέμα της κατασκευής ενός παράδρομου μόλις 800 μέτρων ώστε να μην διέρχεται κανένα φορτηγό από τα χωριά μας, είπε ο κ.Λιόλιος.

Ο δήμαρχος Αταλάντης συνέχισε καταγγέλλοντας τον κ.Χρυσοχοΐδη ότι τιμωρεί τον λαό της Λοκρίδας αφού είναι ο μοναδικός δήμος της χώρας που οι δημότες του υποχρεούνται για να μεταβούν από την μια πλευρά του δήμου στην άλλη να πληρώνουν διόδια. 


Πηγή:
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/496685/liolios-kata-hrysohoidi-einai-pseytis-kai-ypiretis-ton-megaloergolavon

Δίκη πολιτών για το κίνημα κατά των διοδίων, να σταματήσουν οι διώξεις ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τη συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των διοδίων στη ΒΑ δικάζονται σήμερα 11 πολίτες. Να σταματήσουν άμεσα όλες οι διώξεις σε όσους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες και συνεχείς διώξεις και πρόστιμα κατά πολιτών. Δεσμεύεται δε για σχετική νομοθετική ρύθμιση όταν αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας.

Ανάμεσα στους πολίτες που δικάζονται αύριο είναι η εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ιωάννα Στεργίου, ο πρώην Κοινοτάρχης Μαλακάσας Κ. Λίτσας και ο Χρ. Παναγόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού.

16 Σεπ 2014

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Την Παρασκευή 19/9 έχει προγραμματιστεί η εξ αναβολής δίκη των 11 μελών του κινήματος της B.A. Αττικής ενάντια στα διόδια. 

Οι κατηγορίες είναι πολλές και σοβαρές, όμως άδικες, προσχηματικές και φρονηματικές. Αναφέρονται στις λαϊκές κινητοποιήσεις στους σταθμούς διοδίων και αποτελούν μέρος της βαριάς βιομηχανίας ποινικών και οικονομικών διώξεων ενάντια στο κίνημα των διοδίων, με στόχο να πλήξουν την πανελλαδική απήχησή του, το φρόνημα και τις αντιστάσεις του κόσμου. 

Κατά των 11 συντρόφων, συναγωνιστών, εκκρεμεί και αγωγή της εταιρείας "Νέα Οδός AE", όπου επιπλέον μας ζητούν και αποζημίωση 500.000 ευρώ...


Είμαστε όλοι διωκόμενοι σ΄αυτή τη χώρα...
αλληλεγγύη, αγώνας και συμπαράταξη 
μέχρι τη νίκη και την απελευθέρωση


Κτίριο 9 , Γ΄ Μονομελές, Ευελπίδων

15 Σεπ 2014

ΩΣ ΕΔΩ. ΦΥΓΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΑΣ!

Οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων παραμένουν ένα μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο, όταν από το 2009 τα πυκνά και πανάκριβα διόδια στο εθνικό δίκτυο έχουν επιβάλει μια παράλογη και ληστρική πραγματικότητα σε όσους κινούνται σε αυτό.

Ο πολλαπλασιασμός του κόστους διοδίων, με πρόσφατες τις νέες αυξήσεις έως και 60%, σε δρόμους τελειωμένους και πληρωμένους από χρόνια ή σε δρόμους-επικίνδυνα εργοτάξια (που -εάν ολοκληρωθούν- θα έχουν κοστίσει πολύ ακριβά), επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα ακόμη σχέδιο σύμπραξης πολιτικού και εργολαβικού κατεστημένου σε βάρος των μικρών εισοδημάτων των πολλών.

12 Σεπ 2014

Κόντρα για τα διόδια στον Μώλο

Προκαλεί και πάλι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ζητά από τοπικές αρχές της Φθιώτιδας να κάνουν τους τροχονόμους στις... νταλίκες.


Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών και τις αρχές της Φθιώτιδας με αφορμή τη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων στον Μώλο και στις Θερμοπύλες.

Χθες ο Μ. Χρυσοχοΐδης έστειλε επιστολή προς τον περιφερειάρχη Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, Κ. Μπακογιάννη, τους δημάρχους Λοκρών, Λαμίας, Στυλίδας και Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, το αρχηγείο της αστυνομίας και την τοπική διοίκηση της τροχαίας ζητώντας τους να πάρουν μέτρα ώστε να μη διέρχονται νταλίκες μέσα από κατοικημένες περιοχές, παραβιάζοντας τις απαγορευτικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί.


Η επιστολή κοινοποιείται και προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, καλώντας τον να ασκήσει «τις κατά την κρίση του νόμιμες ενέργειες» εναντίον όσων δεν φροντίζουν για την τήρηση των μέτρων.

Είχε προηγηθεί άλλη επιστολή στις 12 Αυγούστου, καθώς ο υπουργός υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι αντιδρούν και οργανώνουν κινητοποιήσεις κατά των νέων διοδίων για «μικροσυμφέροντα». Θεωρεί ότι με τη λειτουργία των πλευρικών σταθμών οι οδηγοί δεν έχουν κίνητρα να κινούνται στους παράδρομους και έτι δεν σταματούν στα καταστήματα της περιοχής, που χάνουν πελάτες!

Στη δεύτερη επιστολή του, ο υπουργός Υποδομών χαρακτηρίζει παράνομη τη διέλευση βαρέων οχημάτων από το τοπικό οδικό δίκτυο οικισμών και ζητά από τις τοπικές αρχές να προχωρήσουν «σε όλες τις από τον νόμο επιβαλλόμενες ενέργειες για την οριστική παύση του φαινομένου, που παραβιάζει κατάφωρα τη νομιμότητα, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων πολιτών, υποβαθμίζει το περιβάλλον και φθείρει τις υποδομές απαιτώντας στη συνέχεια υψηλά κόστη αποκατάστασης».


Πηγή:
http://www.efsyn.gr/?p=233390

11 Σεπ 2014

Βασιλικότερος των εργολάβων ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Βασιλικότερο... των εργολάβων, το υπουργείο Υποδομών υπερασπίζεται με πάθος τη λειτουργία των δύο νέων πλευρικών σταθμών διοδίων στον Μπράλο και τον Μώλο πριν από τη Λαμία, τα οποία χρηματοδοτούν τον ανύπαρκτο οδικό άξονα της Κεντρικής Ελλάδας και αυτόν κουτσουρεμένο (Ξυνιάδα Δομοκού - Τρίκαλα έναντι του αρχικού Λαμία - Παναγιά και σύνδεση με Εγνατία) μετά την αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης.

Παρά την κατακραυγή και τις αντιδράσεις τοπικών κινήσεων, φορέων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του περιφερειάρχη από χθες και του μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικολάου, το υπουργείο Υποδομών βάλλει κατά πάντων με επιχειρήματα που παραπέμπουν σε ανέκδοτα, όπως αυτό που λέει ότι "τα πλευρικά διόδια είναι εμπόδια στα τροχαία ατυχήματα των παραδρόμων και ενισχύουν την οδική ασφάλεια των δρόμων".

Στη μακροσκελή ανακοίνωση αναφέρονται διάφορα περί αναλογικής χρέωσης που λειτουργούν επ' ωφελεία... των χρηστών. Επίσης το υπουργείο ισχυρίζεται ότι "οι κάτοικοι του Μώλου, κατά την κίνησή τους προς Λαμία και από Λαμία προς Μώλο, δεν διέρχονται από πλευρικό σταθμό διοδίων, δοθέντος του ότι και οι δύο πλευρικοί σταθμοί αφορούν αποκλειστικά τους εξερχόμενους από τον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Λαμία και τους εισερχόμενους στον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Επιπλέον δεν πληρώνουν διόδια στον σταθμό της Αγίας Τριάδας κατόπιν συμφωνίας με τον παραχωρησιούχο από το 2010".

Ο εν λόγω σταθμός εισπράττει ανελλιπώς διόδια για την Κεντρική Οδό ακόμη και τα δύο και πλέον έτη που οι εργασίες είχαν σταματήσει.


Β. Αποστόλου: Συμπαιγνία


Εν τω μεταξύ ο Β. Αποστόλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, σχολιάζοντας του λεονταρισμούς του περιφερειάρχη Κ.Μπακογιάννη ότι αυτή η ιστορία με τα διόδια που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα, δεν πάει άλλο, μιλάει για συμπαιγνία.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του, "πρόκειται για συμπαιγνία, αφού τόσο ο Μ. Χρυσοχοΐδης στην κεντρική εξουσία όσο και ο Κ. Μπακογιάννης στην Περιφέρεια εκπροσωπούν τη συγκυβέρνηση των κομμάτων που αποφάσισαν και υλοποιούν αυτές τις συμβάσεις. Πόσο μάλλον όταν η συγκυβέρνηση στη συγκρότηση της Περιφερειακής Εξουσίας στη Στερεά Ελλάδα βρίσκει τη γνησιότερη έκφρασή της".

Και καταλήγει: "Η κινητοποίηση των κατοίκων και όλων όσοι υφίστανται τις επιπτώσεις των μνημονιακών μέτρων της συγκυβέρνησης είναι η απάντηση στις πολιτικές αφαίμαξης του λαού. Από τη μεριά μας, πιστοί στη λαϊκή εντολή, θα καταθέσουμε πρόταση στο αμέσως επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ανατροπή της κατάστασης έτσι όπως διαμορφώνεται".


Πηγή:
http://www.avgi.gr/article/3973355/basilikoteros-ton-ergolabon-o-m-xrusoxoidis

Απάντηση με κινητοποιήσεις στη λειτουργία των πλευρικών διοδίων

«Φωτιές» άναψε στη Φθιώτιδα η λειτουργία από χθες των σταθμών πλευρικών διοδίων του Μπράλου και του Μώλου.

Ήδη, η δημοτική αρχή Λαμίας προγραμματίζει δυναμικές κινητοποιήσεις και για το σκοπό αυτό συγκαλεί σήμερα 10 Σεπτεμβρίου έκτακτο δημοτικό
συμβούλιο.

Το ζήτημα τέθηκε σε χθεσινή έκτακτη σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ενώ χθες το απόγευμα έγινε η πρώτη συγκέντρωση αντίδρασης στα πλευρικά διόδια Μπράλου από την «Παρέμβαση πολιτών για τη Λαμία».

Ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης δήλωσε στο lamiareport.gr για το θέμα: «Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν επιτέλους ότι οι πολίτες δεν είναι πρόβατα.

Χωρίς διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες δεν είναι δυνατόν σε τέτοιες περιόδους να ανοίγουμε νέους σταθμούς διοδίων σε ένα νομό που τον έχουν ζωσμένο από παντού με διόδια.

Δεν είναι δυνατόν ο δημότης να πληρώνει διόδια για εσωτερικές μετακινήσεις. Θα αντιδράσουμε και θα αντιδράσουμε δυναμικά...».

Άμεση ήταν και η αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιου Καραίσκου, ο οποίος, σε ανακοίνωσή του, κάλεσε την εταιρία να σταματήσει τη λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων:

«Η βιαστική όσο και αιφνιδιαστική κίνηση της εταιρίας «Κεντρική Οδός» να ξεκινήσει την λειτουργία πλευρικών διοδίων τα μεσάνυκτα της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου προς Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου, μόνο προβληματισμό προκαλεί.

Χωρίς διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς ενημέρωση και χωρίς κανένα αίσθημα δικαιοσύνης, φτάνει μέχρι το σημείο να εισπράττει παράνομα «χαράτσι», σε συγκεκριμένες εσωτερικές μετακινήσεις.

Μετά τα έργα της ΠΑΘΕ, τα οποία κατέστησαν μνημείο απροσπέλαστο τον Αθανάσιο Διάκο στην Αλαμάνα, η λειτουργία των διοδίων αυτών αποτρέπει πλέον και τους επισκέπτες των Θερμοπυλών να επισκεφτούν τον ιστορικό χώρο, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα πληρώσουν πρόσθετο «χαράτσι» στον ανισόπεδο κόμβο Μπράλου 0,45 €.

Το ίδιο συμβαίνει και στο Μώλο. Ακόμα και εκείνοι που εισέρχονται στην ΠΑΘΕ από ανισόπεδο κόμβο Μπράλου με κατεύθυνση στην Αθήνα, αναγκάζονται να πληρώνουν επιπλέον ποσό 0,45 €, όσο η εταιρία κοστολογεί το τμήμα Μπράλος-Λαμία που πληρώνουν οι διερχόμενοι, χωρίς καν να το διανύουν.

Είναι τουλάχιστον ειρωνεία η εταιρία να προτείνει μονομερώς ως εναλλακτικές λύσεις την παλαιά Εθνική οδό, καθώς ήδη αυτή χρησιμοποιεί μεγάλος όγκος της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων, από και προς την Αθήνα.

Τα συγκεκριμένα διόδια θα οδηγήσουν την κυκλοφορία μέσα στην πόλη της Λαμίας για να συνεχίσει μέσα από χωριά και πυκνοκατοικημένες συνοικίες στην παλιά Εθνική οδό. Το απαρχαιωμένο δίκτυο, δεν μπορεί να απορροφήσει το μέγεθος της κυκλοφορίας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προσπαθεί και αποκαθιστά τις βλάβες με τα όσα οικονομικά μέσα διαθέτει, καθώς αυτός ο δρόμος είναι ευθύνη της.

Οι φθορές είναι τεράστιες και οι δυνατότητες της περιφέρειας σχεδόν ανύπαρκτες.

Η Φθιώτιδα έχει πληρώσει ακριβά και με πολλαπλούς τρόπους το τίμημα στο πέταλο του Μαλιακού.

Τώρα καλείται σε νέο τίμημα, καθώς υποχρεώνεται είτε να πληρώσει με «καπέλο» τις εσωτερικές της μετακινήσεις, είτε να υποχρεώνεται να κυκλοφορεί από υποδομές τις δεκαετίας του ΄50, με όγκο κυκλοφορίας σημερινό.

Καλούμε την εταιρία να σταματήσει τους αιφνιδιασμούς.

Να ακυρώσει τα σχέδιά της για λειτουργία παράπλευρων διοδίων σε Μώλο και Μπράλο πριν δοθούν σοβαρές λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται.

Να καθίσει στο τραπέζι της συζήτησης για να αναζητηθούν σοβαρές λύσεις, που θα δίνουν πειστικές απαντήσεις.

Για εμάς το θέμα των πολλών και ακριβών διοδίων, ως επίσης και το θέμα του μη ολοκληρωμένου παράπλευρου οδικού δικτύου, είναι ζήτημα εξόχως σημαντικό και η λύση του προβλήματος αυτού άμεση προτεραιότητά μας».

Συνεχίζεται η πολιτική του αποκλεισμού των κατοίκων από δημόσια αγαθά» σημειώνει, σε δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, που είναι επικεφαλής της μειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.

Στην περιοχή του Μώλου, οργανώνονται συγκεντρώσεις τις επόμενες μέρες με κορυφαία αυτή που ανακοινώθηκε για την ερχόμενη Κυριακή.

«Να ανασταλεί άμεσα η λειτουργία των διοδίων» καλεί ο δήμαρχος Μώλου- Αγίου Κων/νου, Ι. Συκιώτης που διαπιστώνει ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα δημιουργίας ασφαλούς παράπλευρου δικτύου και κατηγορεί την εταιρία για «μονομερείς και αιφνιδιαστικές αποφάσεις», με τις οποίες καταστρατηγεί ακόμα και τις συμβάσεις που έχουν την υπογραφή της».


Πηγή:
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=351814&catID=111

Ξεσπά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος κατά των διοδίων

«Είναι άστοχο και επιζήμιο για το κράτος σε μια δύσκολη περίοδο, όπως η σημερινή, να προσθέτει στην σωρεία των προβλημάτων του λαού άλλα προβλήματα, τα οποία υπερβαίνουν τις αντοχές του» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος , με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να κάνει νέα διόδια στην περιοχή.
Για αυτό όπως σημειώνει «μαζί με τη φωνή διαμαρτυρίας των φορέων της Φθιώτιδος και του λαού για την αύξηση των διοδίων και την απαράδεκτη καθημερινή φορολόγηση στην διακίνηση των πολιτών, ενώνω και τη δική μου φωνή ως εκπροσώπου του Ιερού Κλήρου και του λαού και καταθέτω την αγανάκτηση όλων μας».
«Ακούσθηκε, ότι κάποιος κυβερνητικός είπε, ότι αν θέλουμε να έχουμε ασφαλή διέλευση πρέπει να πληρώσουμε. Και εκείνοι, που δεν έχουν να πληρώσουν, πρέπει να κινδυνεύουν να σκοτωθούν στους στενούς παραπλεύρους δρόμους, τους οποίους οι νταλίκες έχουν κυριολεκτικά κατασκάψει;» υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος.

Προκλητική ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τα διόδια στη Φθιώτιδα


Μετά την θύελλα των αντιδράσεων στη Φθιώτιδα για τα διόδια, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών εξέδωσε ένα δελτίο τύπου "μνημείο" με το οποίο προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών....


Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε ότι για το θέμα των διοδίων δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, γιατί σας έχουμε "δεμένους χειροπόδαρα", απ΄όλες τις πλευρές.



Μάλιστα "καρφώνει" τους τοπικούς άρχοντες που αντιδρούν στη λειτουργία των νέων διοδίων, αφου για τον αποκλεισμό των Θερμοπυλών και της Αλαμάνας, δεν φταίνε τα διόδια, αλλά η εγκατάλειψη από τις τοπικές αρχές.




Διαβάστε παρακάτω τα όσα αναφέρει το δελτίο τύπου του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. 



Υπενθυμίζουμε, σχετικά με τη λειτουργία πλευρικών σταθμών διοδίων στο Μώλο και στον Μπράλο και τις δηλώσεις ή ενέργειες τοπικών παραγόντων ή κατοίκων, τα παρακάτω:



Α. Νομιμότητα και θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας



Οι συμβάσεις των αυτοκινητοδρόμων με παραχώρηση, στις οποίες προβλέπονται με σαφήνεια και λεπτομερώς όλες οι σχετικές ρυθμίσεις για την επιβολή διοδίων τελών, ψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή το 2007, ενώ πρόσφατα και ειδικότερα τον Δεκέμβριο του 2013, η Βουλή ψήφισε τις αναγκαίες τροποποιήσεις των συμβάσεων αυτών προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ολοκλήρωση των εθνικών οδικών αξόνων. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των διαμαρτυρομένων υπάρχουν και ορισμένοι που ψήφισαν τις συμβάσεις αυτές!



Επιπρόσθετα η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο, κατά τη συζήτηση στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2013, έθεσαν στη διάθεση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, όλα τα πρόσθετα συμβατικά στοιχεία από τα οποία, μεταξύ άλλων, προκύπτουν με σαφήνεια και ο προγραμματισμός ως προς τις θέσεις λειτουργίας πλευρικών σταθμών διοδίων αλλά και ο χρόνος λειτουργίας τους. Κατά συνέπεια ούτε «βεβιασμένες» ούτε «πρόχειρες» κινήσεις έλαβαν χώρα, ούτε βέβαια πρόκειται να συμβούν στο μέλλον. Και τούτο γιατί οι συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων είναι απόλυτα διαφανείς και λεπτομερείς και έτσι επιτρέπουν στους μεν πολίτες να γνωρίζουν εκ των προτέρων τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στο δε Υπουργείο να ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο της τήρησης των συμβατικών όρων.



Τονίζουμε επίσης πως το Συμβούλιο Επικρατείας έχει αποφανθεί τελεσίδικα και έχει απορρίψει, επικαλούμενο την προτεραιότητα του δημοσίου συμφέροντος, αιτιάσεις τοπικών παραγόντων ή κατοίκων σχετικά με τα διόδια.



Αναγνωρίζεται επίσης πως η αρχή «ο χρήστης πληρώνει» αποτρέπει από το να επιβαρύνεται το σύνολο των πολιτών για την παροχή ενός αγαθού που απολαμβάνει μέρος του συνόλου.



Κατά συνέπεια το σύνολο των εξουσιών της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει εξετάσει, νομοθετήσει, δικάσει και τελικά εφαρμόσει τα σχετικά με τους αυτοκινητόδρομους και τα διόδια θέματα.



Συνιστά λοιπόν υποχρέωση και καθήκον, ιδιαίτερα των εκπροσώπων, να τηρούν και να ελέγχουν την τήρηση της νομιμότητας σε όσα προβλέπονται από νόμους του Ελληνικού Κράτους.



Β. Πραγματικά στοιχεία και γεγονότα.



Η κριτική για τον αριθμό των σταθμών διοδίων στην Φθιώτιδα, για τους πλευρικούς σταθμούς, για τις τοπικές μετακινήσεις δεν ευσταθεί. Συγκεκριμένα:



1. Η πυκνότητα των μετωπικών σταθμών διοδίων, για την οποία παραπονείται η Φθιώτιδα, όχι μόνο δεν αποβαίνει σε βάρος των χρηστών αλλά αντίθετα είναι υπέρ της αναλογικής χρέωσης και τούτο γατί το διόδιο τέλος στους σταθμούς αυτούς υπολογίζεται με μικρότερο μήκος χρέωσης.



2. Η λειτουργία πλευρικών σταθμών διοδίων, επίσης είναι υπέρ της αναλογικής χρέωσης αφού σε αυτούς χρεώνεται μόνο και ακριβώς το μήκος της διανυθείσας απόστασης επί του αυτοκινητόδρομου.



3. Αντίθετα με όσα υποστηρίζονται, η λειτουργία των πλευρικών σταθμών επιδρά αποτρεπτικά στη διοχέτευση της υπερτοπικής κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στο τοπικό δίκτυο και τους παράδρομους, όπως συνηθίζεται από πολλούς γα την αποφυγή των μετωπικών σταθμών διοδίων, δηλαδή τα πλευρικά διόδια είναι εμπόδια στα τροχαία ατυχήματα των παράδρομων και ενισχύουν την οδική ασφάλεια των δρόμων.



4. Οι κάτοικοι του Μώλου, κατά την κίνησή τους προς Λαμία και από Λαμία προς Μώλο, δεν διέρχονται από πλευρικό σταθμό διοδίων, δοθέντος ότι και οι δύο πλευρικοί σταθμοί αφορούν αποκλειστικά τους εξερχόμενους από τον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Λαμία και τους εισερχόμενους στον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Επιπλέον δεν πληρώνουν διόδια στο σταθμό της Αγίας Τριάδας κατόπιν συμφωνίας με τον παραχωρησιούχο από το 2010.



5. Καμία «εσωτερική» μετακίνηση δεν επιβαρύνεται με διόδια. Διόδια χρεώνονται μόνον για μετακινήσεις επί του αυτοκινητόδρομου, ο οποίος πρωτίστως προσφέρει ασφάλεια και εξοικονόμηση χρόνου, αγαθά δηλαδή που επίσης αποτιμώνται στην τιμή του διοδίου. 



6. Τα έσοδα από τα διόδια επενδύονται 100% στην κατασκευή των δρόμων που δίνουν ζωή και μέλλον σε Φθιώτιδα και Στερεά Ελλάδα συνδέοντας την με την υπόλοιπη χώρα, μειώνοντας σημαντικά χρόνους πρόσβασης και αυξάνοντας την ασφάλεια μετακίνησης. Εξάλλου η κατασκευή των δρόμων ήδη παράγει σημαντικά αποτελέσματα απασχόλησης και οικονομικής δραστηριότητας στις περιοχές.



Τελειώνουμε δηλώνοντας ξεκάθαρα πως δεν θέλουμε να δώσουμε συνέχεια σε ανακοινώσεις που ανακατεύουν την κοινή μας περηφάνια και ιστορία, την Αλαμάνα και τις Θερμοπύλες με τις τωρινές αντιπαλότητες.



Ας φροντίσουν οι τοπικοί άρχοντες για τη συντήρηση του μνημείου του Διάκου, και των άλλων εθνικών θησαυρών που έχουν στις περιοχές τους. Δεν τα αποκλείουν τα διόδια και οι δρόμοι. Από τα χορτάρια κόβεται η προσπέλαση και τα σημαδεύει η εγκατάλειψη σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των κατοίκων.




LR: Μετά από αυτό κύριε Υπουργέ, μάλλον δεν θα τις γλυτώσεις τις ντομάτες στη Φθιώτιδα...


Πηγή:
http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=102467:proklhtiki-anakoinosh-tou-upourgeiou-metaforon-kai-upodomon-gia-ta-diodia-sth-fthiotida&catid=38:2010-04-22-20-27-04&Itemid=68

Στο πόδι για τα διόδια

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Οι δύο νέοι σταθμοί έχουν ξεσηκώσει κατοίκους και φορείς - Αιχμηρές δηλώσεις από περιφερειάρχη, μητροπολίτη και δήμαρχο Λαμίας.

Θύελλα αντιδράσεων με κινητοποιήσεις, αιχμηρές ανακοινώσεις και συνεχείς συσκέψεις έχει προκαλέσει στους φορείς και στους κατοίκους της Φθιώτιδας η έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων στους κόμβους του Μπράλου (Θερμοπυλών) και του Μώλου στην εθνική οδό Αθηνών–Λαμίας. Την Κυριακή ετοιμάζεται νέα κινητοποίηση στον Μώλο, καθώς στους επόμενους μήνες προγραμματίζεται η λειτουργία και άλλων σταθμών στην Αγία Παρασκευή Λαμίας και την Αγία Μαρίνα Στυλίδας.


Δύο κινητοποιήσεις


Με την έναρξη της λειτουργίας των πλευρικών διοδίων του Μπράλου κάτοικοι της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και τοπικών αρχών προχώρησαν σε δύο απανωτές κινητοποιήσεις, άνοιξαν τις μπάρες και επέτρεπαν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Χθες το βράδυ έγινε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας, με πρόσκληση του νέου δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που είχε ανεξαρτητοποιηθεί, για να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.

«Η υπόθεση των διοδίων έχει εξελιχθεί σε πραγματική μάστιγα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος χαρακτηρίζει «βεβιασμένες και πρόχειρες κινήσεις» την έναρξη λειτουργίας των δύο πλευρικών διοδίων από τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί το παράπλευρο οδικό δίκτυο. Επισημαίνει ότι ο κόμβος του Μπράλου αποτελεί σημείο πρόσβασης για τα μνημεία των Θερμοπυλών και της Αλαμάνας, χαρακτηρίζει «ανεπίτρεπτη και πραγματικά απαράδεκτη» την έναρξη λειτουργίας των διοδίων και προαναγγέλλει ότι η περιφέρεια διερευνά νομικά το ζήτημα για να δει ποια είναι τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «τα βάρη υπερβαίνουν τις αντοχές των πολιτών», ενώ δεν απέφυγε να στείλει ένα συνολικότερο μήνυμα σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ακούστηκε ότι κάποιος κυβερνητικός είπε ότι αν θέλουμε να έχουμε ασφαλή διέλευση πρέπει να πληρώσουμε. Και εκείνοι που δεν έχουν να πληρώσουν, πρέπει να κινδυνεύουν να σκοτωθούν στους στενούς παράπλευρους δρόμους, τους οποίους οι νταλίκες έχουν κυριολεκτικά κατασκάψει;».


Τα κόμματα


Ιδιαίτερα καταγγελτικός σε δηλώσεις του για το θέμα των διοδίων και γενικότερα για τις συμβάσεις παραχώρησης είναι και ο πρόεδρος της διοικούσας του παραρτήματος Αν. Στερεάς του ΤΕΕ, Αποστόλης Καραναστάσης, ο οποίος κάλεσε σε κινητοποιήσεις για «ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης στο θέμα των διοδίων».

Επίσης στις αντιδράσεις και στις κινητοποιήσεις πρωτοστατούν οι τοπικές οργανώσεις κομμάτων και αυτοδιοικητικές παρατάξεις που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι οποίες ωστόσο προσεγγίζουν διαφορετικά το ζήτημα των διοδίων θέτοντας θέμα είτε ολοκληρωτικής κατάργησής τους, όπως το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είτε διατήρησης των απαραίτητων για τη συντήρηση των οδικών αξόνων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης.


«Κατηγορώ» κατά όσων ψήφισαν τις συμβάσεις


Επίθεση, εμμέσως πλην σαφώς, στον νέο δήμαρχο Λαμίας για τους νέους σταθμούς διοδίων στη Φθιώτιδα, εξαπολύει ο υπουργός Υποδομών. «Μεταξύ των διαμαρτυρομένων υπάρχουν και ορισμένοι που ψήφισαν τις συμβάσεις», αναφέρει με δεδομένο ότι ο Ν. Σταυρογιάννης ήταν μέλος του Κοινοβουλίου ώς το τέλος Αυγούστου. Υποστηρίζει ότι η πυκνότητα των μετωπικών σταθμών δεν αποβαίνει σε βάρος των οδηγών, γιατί εξασφαλίζει χρέωση ανάλογα με τα διανυόμενα χιλιόμετρα, ενώ οι πλευρικοί αποτρέπουν την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στο τοπικό δίκτυο.

Τονίζει ότι τα έσοδα των διοδίων επενδύονται κατά 100% στα έργα και αφήνει αιχμές προς την περιφερειακή αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, καλώντας τους να συντηρήσουν το μνημείο του Διάκου. Επικαλείται καταγγελίες κατοίκων, σύμφωνα με τους οποίους η προσπέλαση δεν είναι δυνατή, επειδή υπάρχουν ψηλά χορτάρια στον περιβάλλοντα χώρο και επικρατεί εγκατάλειψη.


Πηγή:
http://www.efsyn.gr/?p=232863

Η Αττικές Διαδρομές και τα διόδια της Εγνατίας

Νέα συμφωνία - πλαίσιο, ύψους 48 εκατ. ευρώ, για τη διαχείριση των σταθμών διοδίων της Εγνατίας Οδού την επόμενη τετραετία αναμένεται να υπογράψει, πλην απροόπτου, η «Αττικές Διαδρομές» που ελέγχεται από τους κατασκευαστικούς ομίλους ΕΛΛΑΚΤΩΡ και J&P ΑΒΑΞ καθώς και τον γαλλικό όμιλο Egis Road.

Η Αττικές Διαδρομές, που διαχειρίζεται ήδη τους σταθμούς διοδίων της Αττικής Οδού, αλλά και της Εγνατίας Οδού με βάση παλαιότερη σύμβαση, αναμένεται να καταθέσει σήμερα προσφορά στην Εγνατία Οδός ΑΕ στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού.

Η προθεσμία στο διαγωνισμό που έχει προκηρύξει η τελευταία εκπνέει σήμερα και θεωρείται δύσκολο να υπάρξει σοβαρός ανταγωνισμός από άλλον διαχειριστή διοδίων.

Προβλέπεται, για παράδειγμα, πως οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν κατά την τελευταία τριετία προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης σταθμών διοδίων τουλάχιστον 30 λωρίδων κυκλοφορίας ανά έτος. Προβλέπεται, επίσης, πως ο μέσος ετήσιος κύκλος εργασιών του υποψηφίου κατά την περίοδο 2011 – 2013 πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι προσφέροντες «πρέπει να διαθέτουν δανειοληπτική ευχέρεια τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων ευρώ».

Στη χρήση 2013 η «Αττικές Διαδρομές» παρουσίασε κύκλο εργασιών 41,96 εκατ. ευρώ έναντι 53,28 εκατ. ευρώ το 2012, αλλά και ζημιές 850.000 ευρώ από κέρδη 7 εκατομμύρια στην προηγούμενη χρήση. Τα 38,4 εκατ. προέρχονταν από τη διαχείριση των διοδίων της Αττικής Οδού, ενώ άλλα περίπου 3,3 εκατ. ευρώ προήλθαν από τη διαχείριση των σταθμών διοδίων της Εγνατίας.

Στη φετινή χρήση η εταιρεία δεν θα δώσει μέρισμα στους μετόχους, αλλά κατά τη διάρκεια του 2013 καταβλήθηκε μέρισμα περίπου 6,9 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2012.

Το μέρισμα έλαβε η εταιρεία «Αττικά Διόδια» η οποία ελέγχει το 80% των μετοχών της «Αττικές Διαδρομές» και ο γαλλικός όμιλος Egis Road που ελέγχει το υπόλοιπο 20% των μετοχών. Σημειώνεται πως στο μετοχικό κεφάλαιο της «Αττικά Διόδια» συμμετέχει με 59,27% ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ (μέσω της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις), με 30,9% ο όμιλος J&P ΑΒΑΞ και με 9,82% η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία «κληρονόμησε» μέσω ΑΤΕ Bank τη συμμετοχή της ΑΤΤΙΚΑΤ.


Πηγή:
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1253130/h-attikes-diadromes-kai-ta-diodia-ths-egnatias.html

Πόλεμος για τα διόδια στη Φθιώτιδα. Ανεπιθύμητος ο Χρυσοχοΐδης

Καζάνι που βράζει η τοπική κοινωνία στη Φθιώτιδα για τα διόδια που "ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια"


Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων έλαβε χώρα χθες το βράδυ στη Λαμία, όπου συμμετείχαν όλοι οι φορείς και στο οποίο κήρυξαν ανεπιθύμητο τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών στη Φθιώτιδα.

Οι τοπικοί άρχοντες έφτασαν σε αυτή την απόφαση, μετά την προκλητική ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, με την οποία ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσπαθώντας να αντικρούσει τη θύελλα αντιδράσεων για τα διόδια στη Φθιώτιδα, επέρριψε τις ευθύνες για τον αποκλεισμό των Θερμοπυλών και της Αλαμάνας στις τοπικές αρχές και όχι στα διόδια.

Στο συμβούλιο αποφασίστηκε επίσης, από πλευράς των τοπικών αρχών, η δυναμική και σε όλα τα επίπεδα απάντηση στον κ. Χρυσοχοΐδη, ενώ μερικοί δεν δίστασαν να μιλήσουν ακόμα και για μπουλντόζες, αφού όπως είπαν χαρακτηριστικά "έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο χρησιμοποιείς όλα τα όπλα που έχεις."

Ο νέος δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης δήλωσε: "Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης είναι ανεκδιήγητος και ανεπιθύμητος στην περιοχή μας. Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και να μην κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες ο Υπουργός που δεν προλάβαινε να διαβάσει τα μνημόνια, αλλά τα ψήφιζε..."


Πηγή:
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/polemos_gia_ta_diodia_sth_fthiwtida_anepithumhtos_o_xrysoxoidhs.3019832.html

«Ανεπιθύμητος» ο Χρυσοχοίδης στη Φθιώτιδα

Τα διόδια άναψαν νέες «φωτιές»

Έντονες παραμένουν οι αντιδράσεις στη Φθιώτιδα μετά και τη λειτουργία δυο νέων σταθμών πλευρικών διοδίων. Στη Λαμία έγινε μάλιστα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων με τη συμμετοχή όλων των φορέων και κηρύχθηκε ανεπιθύμητος ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών στη Φθιώτιδα. Η αντίδραση των τοπικών αρχών έγινε ακόμη εντονότερη μετά τις δηλώσεις Χρυσοχοίδη ότι για τον αποκλεισμό των Θερμοπυλών και της Αλαμάνας φταίνε οι ίδιοι και όχι τα διόδια. Αποφασίστηκε επίσης να υπάρξει δυναμική αντίδραση και απάντηση στον υπουργό ενώ κάποιοι είπαν ότι «μπορεί να μιλήσουν και οι μπουλντόζες» αφού "έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο χρησιμοποιείς όλα τα όπλα που έχεις." Ο δήμαρχος της πόλης κάλεσε τον κ. Χρυσοχοίδη να μην κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες, «ο υπουργός που ψήφιζε τα μνημόνια που δεν προλάβαινε να διαβάσει».


Πηγή:
http://www.lifo.gr/now/politics/52478

8 Σεπ 2014

Σε λειτουργία τα πλευρικά διόδια σε Μώλο και Μπράλο

Ξεκινούν τη λειτουργία τους οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων του Μώλου και του Μπράλου (Θερμοπυλών) από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 8ης Σεπτεμβρίου προς Τρίτη 9η Σεπτεμβρίου, οι οποίοι εντάσσονται στη Σύμβαση Παραχώρησης του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Οδού.

Τα διόδια έχουν ως εξής:
  • Για την κατηγορία 1 (δίκυκλα, τρίκυκλα) 0,20 στον Μώλο και 0,30 στον Μπράλο,
  • Για την κατηγορία 2 (ΙΧ, ελαφρά οχήματα ) 0,35 στον Μώλο και 0,45 στον Μπράλο,
  • Για την κατηγορία 3 (βαρέα οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες) 0,85 στον Μώλο και 1,15 στον Μπράλο,
  • Για την κατηγορία 4 (βαρέα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες) 1,20 στον Μώλο και 1,60 στον Μπράλο.

Περισσότερα:
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231345967

5 Σεπ 2014

Εκτινάσσεται το κόστος για τις νέες εθνικές οδούς στην Πελοπόννησο

Θα ξεπεράσει τα 400 εκ. ευρώ - Σε διαπραγματεύσεις με τους εργολάβους η κυβέρνηση για να κλείσουν οικονομικές διεκδικήσεις ύψους 200 εκ. ευρώ για τον Μορέα

Στα 430 εκ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν 6 εκ. ευρώ το χιλιόμετρο υπολογίζεται να φτάσει το κόστος για την κατασκευή του τμήματος Πάτρα -Πύργος που έχει εξαιρεθεί από την παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού για να κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που έχει εξασφαλίσει ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Στην κυβέρνηση παραδέχονται ότι πρόκειται για ένα έργο ακριβό σε σχέση με εάν εντασσόταν στην παραχώρηση, ωστόσο όπως υποστηρίζουν από την στιγμή που έχει κυρωθεί με νόμο η εξαίρεσή του, η δημοπράτηση δεν θα μπορούσε να γίνει με διαφορετικό τρόπο. Τώρα, στο υπουργείο Υποδομών ελπίζουν σε μία καλή έκπτωση από την πλευρά των εργολάβων ώστε να μετριαστεί το κόστος, που αρχικά είχε εξαγγελθεί ότι θα φτάσει τα 340 εκ. ευρώ χωρίς το ΦΠΑ αλλά και χωρίς τις απρόβλεπτες δαπάνες που εκτιμώνται σε 40 εκ. ευρώ.

Έπειτα από πολύμηνη αναμονή, το οδικό έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί ως αυτόνομο πιθανότατα και εντός Σεπτεμβρίου αφού όμως προηγουμένως επιλυθεί η τεχνική εκκρεμότητα της ένταξής του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πρόκειται για 75 συνολικά χιλιόμετρα που μαζί με τα 30 χλμ του τμήματος “Καλό Νερό-Τσακώνα” ύψους περίπου 100 εκ. ευρώ που απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος, θα παραχωρηθεί στην συνέχεια στους ιδιώτες για να τον διαχειριστούν. Στο υπουργείο Υποδομών μιλούν για νέο διαγωνισμό που θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του έργου, ωστόσο είναι σαφές ότι η κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού στην οποία συμμετέχουν οι εταιρείες Vinci, Hocthief, Ελλάκτωρ, J&P Άβαξ, ΓΕΚ-Τέρνα και Αθηνά διαθέτει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για να αναλάβει και αυτό το κομμάτι και να εισπράττει τα διόδια.

Εξελίξεις όμως δρομολογούνται και για τον Μορέα που κατασκευάζει το Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα. Το υπουργείο τελεί εν αναμονή της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την τροποποίηση της σύμβασης, ωστόσο η κύρωσή της από την βουλή δεν θα έρθει αν δεν υπάρξει συμφωνία για τις οικονομικές διεκδικήσεις της κοινοπραξίας που φτάνουν τα 200 εκ. ευρώ και οι περισσότερες βρίσκονται σε διαιτησία. Από το υπουργείο τονίζουν ότι είναι αδύνατο να ικανοποιηθεί το σύνολο των απαιτήσεων ωστόσο αναφέρουν ότι πρέπει να υπάρξουν διαπραγματεύσεις και να κλείσουν πριν η σύμβαση συζητηθεί στο κοινοβούλιο. Ήδη, η κοινοπραξία έχει δικαιωθεί σε κάποιες διαιτησίες, με το σκεπτικό ότι το ελληνικό δημόσιο έχει καθυστερήσει την πρόοδο του έργου λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι για το Μορέα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει σταματήσει για πάνω από ένα χρόνο την χρηματοδότηση. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η συμφωνία για επαναχρηματοδότηση του έργου αναμένεται να οριστικοποιηθεί με την καταβολή πρόσθετων χρηματοδοτικών εγγυήσεων συνολικού ύψους 350 εκ. ευρώ του ελληνικού δημοσίου που θα δοθούν κατά την περίοδο λειτουργίας του έργου στην περίπτωση που ο παραχωρησιούχος εμφανίσει αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων λόγω χαμηλών κυκλοφοριακών φόρτων. Όπως διευκρίνιζε πρόσφατα το υπουργείο, το ποσό των 350 εκ. ευρώ “σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποζημίωση προς τον παραχωρησιο

ύχο λόγω μειωμένων εσόδων. Το ποσό αυτό, αν ποτέ καταβληθεί, αποτελεί το ανώτατο ονομαστικό ποσό πρόσθετης επιδότησης λειτουργίας, που αφορά αποκλειστικά και μόνο την κάλυψη των υποχρεώσεων του έργου προς τις δανείστριες τράπεζες (που αφορούν την αποπληρωμή των δανείων) στην περίπτωση που τα μελλοντικά έσοδα των διοδίων, αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, δεν επαρκούν για την εξόφληση των δόσεων των δανείων”.

Στο υπουργείο πάντως για πρώτη φορά παραδέχονται ότι η κίνηση του δρόμου σε σχέση με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο που εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης είναι πτωτική, στοιχείο που αποδίδουν στην απουσία από το Κόρινθος-Τρίπολη -Καλαμάτα μεγάλων φορτηγών και στην χρήση του δρόμου κυρίως από ΙΧ. Επιδιώκουν μάλιστα να κλείσουν το συντομότερο το θέμα καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση του τμήματος Λεύκτρο-Σπάρτη, για το οποίο απομένουν περίπου 7 χιλιόμετρα για να παραδοθεί σε κυκλοφορία


Πηγή:
http://www.newmoney.gr/article/64409/ektinassetai-kostos-gia-tis-nees-ethnikes-odoys-stin-peloponniso

4 Σεπ 2014

Ζητά εξηγήσεις για κονδύλια 111 εκατ. στους εργολάβους της Αθηνών-Πατρών

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΛΕΙ... ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Στο μικροσκόπιο του ευρωπαϊκού ελεγκτικού συνεδρίου βρίσκονται επιμέρους έργα που έχουν γίνει σε προηγούμενα χρόνια στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου.

Στην έκθεση Αρχικών Διαπιστώσεων Ελέγχου, με ημερομηνία 17 Μαρτίου 2014, η αρμόδια κοινοτική αρχή καλεί το υπουργείο Υποδομών να δώσει εξηγήσεις για την επιλεξιμότητα δαπανών συνολικού ύψους 111,53 εκατ. ευρώ που έχουν καταβληθεί στους εργολάβους του συγκεκριμένου έργου από τον Ιούλιο του 2008 έως τα μέσα του 2011. Η ελληνική πλευρά οφείλει να απαντήσει με γραπτό υπόμνημα στα ερωτήματα που θέτει το ευρωπαϊκό ελεγκτικό συνέδριο, ενώ προβλέπεται να ακολουθήσει και ακροαματική διαδικασία στις υπηρεσίες που εδρεύουν στο Λουξεμβούργο.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κακώς δόθηκαν τα κονδύλια, η χώρα μας θα αναγκαστεί να επιστρέψει τα ποσά που αντιστοιχούν στις αμφισβητούμενες εργασίες. Ηδη το ελληνικό Δημόσιο καλείται να καταβάλει πάνω από 22.000 ευρώ σε γνωστό δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει να το εκπροσωπήσει στις κοινοτικές ελεγκτικές αρχές.

Ρέει το χρήμα…

Στην Αθήνα, πάντως, το υπουργείο Υποδομών συνεχίζει κανονικά την καταβολή των κρατικών επιδοτήσεων προς τους εργολάβους της Κορίνθου – Πατρών, που επιπλέον εισπράττουν έσοδα από τα διόδια για τη χρηματοδότηση των έργων. Με απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» την 1η Σεπτεμβρίου, εγκρίθηκε η καταβολή άλλης μιας δόσης ύψους 16,89 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας στα 380 εκατ. την έως τώρα κρατική συμμετοχή.

Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται διάφορα «απρόβλεπτα», που αφορούν αρχαιολογικές εργασίες, καθυστερήσεις στην καταβολή δόσεων ή στην αναπροσαρμογή των τιμών στα διόδια που είχε επιβληθεί κατά το διάστημα που είχαν σταματήσει τα έργα. Από το ίδιο έγγραφο όμως προκύπτουν και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για την Κορίνθου-Πατρών:

*Με την αναπροσαρμογή της χρηματοδοτικής συμφωνίας που προβλέπει η αρχική σύμβαση του 2008, η συμβολή του Δημοσίου στο έργο ανέρχεται σε 607,64 εκατομμύρια ευρώ, παρόλο που από την εργολαβία έχει αφαιρεθεί σχεδόν το μισό έργο! Πρόκειται για το τμήμα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, μήκους περίπου 120 χιλιομέτρων, που εξαιρέθηκε από τη σύμβαση με βάση τη συμφωνία στα τέλη του 2013 και προβλέπεται να δημοπρατηθεί ως κλασικό δημόσιο έργο, σε δύο χωριστά μέρη (Πάτρα – Πύργος και Καλό Νερό – Τσακώνα), με συνολικό προϋπολογισμό 470 εκατ. ευρώ. Τα προβλήματα είχαν παρουσιαστεί στις αρχές του 2009 με την απαγόρευση του ΣτΕ για νέα έργα στον υγροβιότοπο του Καϊάφα.

*Η κατασκευή στο υπόλοιπο κομμάτι των 120 χιλιομέτρων, από την Κόρινθο ώς την Πάτρα, μόλις έχει φθάσει στο 47,6% και, παρά την εντατικοποίηση των έργων, πολύ δύσκολα θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015, όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες.

*Η έως τώρα κρατική συμβολή που έχει καταβληθεί ανέρχεται σε 364,58 εκατ. ευρώ και με την τελευταία υπουργική απόφαση θα αυξηθεί κατά 16,89 εκατ. ευρώ. Στις ετήσιες πιστώσεις του 2014 έχει εγγραφεί κονδύλι 137,29 εκατ. ευρώ για τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο.


Πηγή:
http://www.efsyn.gr/?p=230643

Μείωση διοδίων στο μέλλον «βλέπει» ο κ. Χρυσοχοΐδης

Τη βεβαιότητά του ότι μόλις κατασκευαστούν οι νέοι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι οι παραχωρησιούχοι θα προχωρήσουν σε μείωση της τιμής των διοδίων εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας τη Δευτέρα στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ κ. Γιάννη Καράμπελα σχετικά με την αύξηση της τιμής των διοδίων στην Κεντρική Ελλάδα και τη διέλευση φορτηγών μέσα από τους οικισμούς της περιοχής του, ο υπουργός Υποδομών ξεκαθάρισε ότι «η όποια μείωση ή αύξηση των διοδίων δεν είναι ζήτημα το οποίο μπορούμε να κουβεντιάζουμε και να αποφασίσουμε εδώ στη Βουλή, με την έννοια ότι πλέον υπάρχουν χρηματοδοτικά σχήματα τα οποία οι τράπεζες χρηματοδοτούν».

«Οταν θα ολοκληρωθούν οι δρόμοι από εκεί και πέρα, ανάλογα με τις εξελίξεις και την κίνηση, θα καθοριστεί από τους ίδιους τους παραχωρησιούχους το ύψος των διοδίων. Και είμαι βέβαιος ότι τότε θα μειωθούν, γιατί πια δεν θα υπάρχουν δαπάνες κατασκευής των έργων» σημείωσε...


Περισσότερα:
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=628009