13 Φεβ 2015

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν κατάργηση της τροπολογίας Βορίδη για διόδια

Εμμένουν στην ρητορική τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά της τροπολογίας Βορίδη για τα διόδια (τέθηκε σε ισχύ το 2012, απαγορεύοντας την κατάληψη μέρους ή ολόκληρου του οδοστρώματος, και των εγκατεστημένων σε αυτό, σταθμών διοδίων), ζητώντας παράλληλα επενεξέταση των συμβάσεων των αυτοκινητοδρόμων.

Βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, με κοινή τους ανακοίνωση, με τίτλο «Η εποχή της Τρομοκρατίας έχει παρέλθει! Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές», αναφέρουν τα ακόλουθα:

«Η διοίκηση της “Aυτοκινητόδρομος Αιγαίου”, βασιζόμενη στις παραχωρήσεις και την υποστήριξη της προηγούμενης κυβέρνησης και των τοπικών της βουλευτών έσφιξε ακόμα περισσότερο τη θηλιά γύρω από την Πιερία.

Με τον νόμο Ρέππα και την τροπολογία Βορίδη (Άρθρο 143 /Nόμος 4070 / ΦΕΚ 82/12-4-2012) η Πιερία έχει κατατμηθεί, ενώ ποινικοποιήθηκε αντισυνταγματικά το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία. Οι τροπολογίες αυτές ήταν μία προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και των κινημάτων των κατοίκων της περιοχής για τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα διόδια του Αιγινίου και της Λεπτοκαρυάς.

Στις 13-02-2015 θα γίνει η δίκη, μετά από επανειλημμένες αναβολές με ευθύνη της «Αιγαίου» με κατηγορούμενους δεκάδες συμπολίτες μας, με την κατηγορία της παρακώλυσης της συγκοινωνίας, ενώ η συγκέντρωση έγινε με την άδεια της αστυνομίας και με ενημέρωση της εταιρίας. Η μόνη υπεύθυνη για την παρακώλuση της συγκοινωνίας στην Πιερίας είναι η εταιρία “Aυτοκινητόδρομος Αιγαίου” και η προηγούμενη κυβέρνηση, που αψήφησε επιδεικτικά τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων έναντι των συμφερόντων της εταιρείας.

Εμείς ήμασταν από την αρχή του αγώνα στην πρώτη γραμμή για την κατάργηση των διοδίων και την επανεξέταση των συμβάσεων. Τώρα σαν κυβέρνηση δεσμευόμαστε για την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων και την δικαίωση των αιτημάτων τους. 

Είμαστε σίγουροι ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της, ενώ ζητούμε από την εταιρεία να παύσει να ασκεί τον ρόλο της τροχαίας και να περιοριστεί στο συμβατικό της ρόλο.

Δεσμευόμαστε ότι άμεσα θα καταργήσουμε το νόμο Βορίδη, θα αποσυμφορήσουμε το νομό από τους σταθμούς διοδίων και θα επανεξετάσουμε τις συμβάσεις παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου. Προτεραιότητά μας είναι να πάψει ο αποκλεισμός και η περαιτέρω υποβάθμιση της Πιερίας».

Το μέγα ερώτημα είναι, εάν τις ανωτέρω απόψεις ενστερνίζεται και το αρμόδιο υπουργείο, το υπουργείο Οικονομίας και Μεταφορών.


Πηγή:
http://www.metaforespress.gr/aftokinitodromoi/item/10553-vouleftes-tou-syriza-zitoyn-katargisi-tis-tropologias-voridi-gia-diodia.html